فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی - پیاپی 33 (بهار و تابستان 1400)

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 33 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم عظیم پور، محمد فتحی*، امید دزفولیان صفحات 15-34
    سابقه و هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی نقش حفاظتی ژل رویال به عنوان آنتی اکسیدان بر اختلالات رفتاری افسردگی و اضطراب ناشی از سم تری متیل تین و سطح آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های آلزایمری شده با تری متیل تین پس از هشت هفته تمرین اجباری شنا بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر به صورت تجربی با 48 سر موش صحرایی نر انجام شد؛ که تعداد 40 سر از موش های صحرایی به وسیله تری متیل تین القای آلزایمر شدند. در ادامه موش های صحرایی به طور تصادفی به 6 گروه: کنترل سالم، کنترل آلزایمر، آلزایمر-تمرین اجباری، آلزایمر-ژل رویال، آلزایمر-شم و آلزایمر-تمرین اجباری-ژل رویال تقسیم شدند. آزمون ارزیابی افسردگی با شنای اجباری و آزمون ارزیابی اضطراب در ماز بعلاوه (صلیبی) مرتفع و بررسی میزان بیان ژن های SOD و GPX با تکنیک ریل تام (Real Time PCR) انجام شد برای کمی سازی مقادیر بیان ژن های هدف از فرمول ΔΔCt-2 استفاده گردید. با توجه به غیر طبیعی بودن توزیع مقادیر بیان ژن در برخی از گروه ها، از روش آماری غیر پارامتریک کروسکال والیس توسط نرم افزار SPSS version 20 استفاده شد.

    یافته ها

    تفاوت معنی دار در گروه ها به تفکیک متغیرهای وابسته با (05/0>p) نشان داد که تمرین شنا توام با مصرف ژل رویال باعث کاهش افسردگی و اضطراب شد و تمرین شنا تاثیر معنی داری بر SOD,GPX اعمال نکرد؛ اما مصرف ژل رویال به تنهایی، شاخص SOD و GPX را افزایش داد.

    نتیجه گیری

    تجویز تری متیل تین سبب بروز رفتارهای شبه افسردگی و اضطرابی در موش های صحرایی گردید. به نظر می رسد که این حجم از پروتکل اعمال شده تمرین اجباری شنا برای رت های آلزایمری تاثیر مثبتی بر شاخص های آنتی اکسیدانی نداشته است؛ اما تاثیر مثبت مصرف ژل در افزایش SOD,GPX محرز گردید و مصرف ژل رویال با خاصیت آنتی اکسیدانی و تلفیق ورزش اجباری با مصرف مکمل ژل رویال قابلیت تعدیل خلق را در مدل حاضر دارد و می تواند به عنوان یک روش سودمند مورد انسانی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تری متیل تین، فعالیت بدنی اجباری، ژل رویال، افسردگی، اضطراب، ظرفیت آنتی اکسیدانی، آلزایمر
  • لطفعلی بلبلی*، عسگر ایران پور صفحات 35-59
    سابقه و هدف

    اجرای مطلق تمرین هوازی در مطالعات صورت گرفته بدون در نظرگیری ریتم شبانه روزی ضربان قلب با پاسخ های متفاوت و غیرقابل مقایسه ای در تغییرپذیری ضربان قلب همراه بوده است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرین هوازی هم حجم تک و دو جلسه ای در زمان های مختلف روز بر سیستم عصبی اتونوم قلبی در مردان جوان غیر ورزشکار بود.

    مواد و روش ها

    48 مرد جوان غیرورزشکار در گروه های پژوهش (کنترل=12 نفر، تمرین هوازی تک جلسه ای صبح= 12 نفر، تمرین هوازی تک جلسه ای بعد از ظهر= 12 نفر و تمرین هوازی دوجلسه ای صبح و بعد از ظهر= 12 نفر) تقسیم شدند. گروه های تمرین تک جلسه ای فعالیت 60 دقیقه ای و گروه تمرین دو جلسه ای در روز، فعالیت دو نوبتی 30 دقیقه ای در روز با شدت 60 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه به مدت سه هفته با روزهای متوالی اجرا کردند. شاخص های تغییرپذیری ضربان قلب (SDNN، rMSSD، LF، HF، LF/HF، SD1، SD2 و SD1/SD2) با استفاده از هولتر مانیتور قلبی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    تمرین هوازی بر تمامی شاخص های تغییرپذیری ضربان قلب تاثیر معنی داری دارد (01/0=p). تمرین صبح بر شاخص های SDNN، rMSSD، SD1، SD2 اثر افزایشی و بر شاخص LF اثر کاهشی و تمرین بعد از ظهر بر شاخص های HF اثر افزایشی و LF/HF اثر کاهشی و تمرین صبح و بعد از ظهر بر شاخص  SD2/SD1اثر کاهشی، بارزتری نسبت به دو گروه دیگر دارند (01/0=p).

    نتیجه گیری

    احتمال می رود برنامه ی تمرین هوازی تک جلسه ای در نوبت صبح بر عملکرد سیستم اتونوم قلبی تاثیر بهتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سیستم اتونوم قلبی، تغییرپذیری ضربان قلب
  • سمیرا آژیده، سارا حسن زاده سرتیوکی، وحید ولی پور ده نو*، مهدیه ملانوری شمسی، دانیل گهرمان صفحات 61-71
    سابقه و هدف

    ورزش با مهارت باز و مهارت بسته اثرات متفاوتی بر شناخت و حافظه در انسان دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی و یک جلسه تمرین کشتی بر سطوح سرمی کاتپسین B، آیریزین، BDNF و DCX در کشتی گیران زن بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 11 کشتی گیر زن (سن: 89/2±18/21 سال، وزن: 41/8±18/62 کیلوگرم، قد: 97/3±00/167 سانتی متر) به طور داوطلبانه شرکت کردند. جلسات تمرینی کشتی و تمرین مقاومتی هر کدام یک ساعت به طول انجامیدند. بین دو جلسه تمرینی یک هفته فاصله بود. پنج دقیقه پیش و پس از جلسات تمرینی، نمونه گیری خونی انجام شد. برای اندازه گیری سطوح سرمی کاتپسین B، آیریزین، BDNF و DCX از روش الایزا استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های t همبسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که به طور معناداری غلظت های سرمی BDNF، DCX و کاتپسین B پس از هر دو جلسه تمرینی افزایش یافته است (05/0>p). همچنین، نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که سطوح سرمی BDNF و DCX پس از جلسه تمرینی کشتی به طور معناداری بیشتر از جلسه تمرین مقاومتی افزایش یافت (05/0>p) و سطح سرمی کاتپسین B پس از جلسه تمرین مقاومتی به طور معناداری بیشتر از جلسه تمرینی کشتی افزایش یافت (05/0>p). همچنین، پس از هر دو جلسه تمرینی سطوح سرمی آیریزین به طور معناداری تغییر نکرد.  

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که ورزش با مهارت باز و بسته اثرات متفاوتی بر سطوح سرمی عوامل مرتبط با عملکرد شناختی، یادگیری و حافظه دارند. بنابراین، پیشنهاد می شود که برای بهبود این عملکردها از ورزش با مهارت باز در کنار تمرین مقاومتی استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، کشتی، مایوکاین، نروتروفین
  • حجت الله شهاوند، صدیقه حسین پور دلاور*، ناصر بهپور، حسن صفی خانی، معصومه عزیزی صفحات 73-87
    سابقه و هدف

    دیابت با هایپرگلایسمی و افزایش استرس اکسیداتیو باعث اختلالات قلبی و عروقی شده، بدین ترتیب سبب بروز بیماری های شریان کرونری یا پرفشارخونی سیستمیک می شود. از این رو هدف از مطالعه اخیر بررسی اثر تمرین هوازی بر بیان ژن فاکتور رشد اندوتلیال عروق-B (VEGF- B) و وضعیت آنتی اکسیدانی تام (TAS) بافت قلب در موش های صحرایی نر دیابتی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع تجربی است و در آن 30 سر موش صحرایی نر بالغ به 3 گروه 10 تایی شامل گروه دیابت تمرین، دیابت کنترل و سالم کنترل تقسیم شدند. موش های گروه های دیابتی از طریق تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. برنامه تمرینی ورزشی شامل 6 هفته تمرین روی نوارگردان بود. 24 پس از ساعت از آخرین جلسه تمرین برای بررسی اثر تمرین، نمونه های بافت قلب به منظور اندازه گیری بیان ژن فاکتور رشد اندوتلیال عروق-B و TAS تام استخراج گردید. برای مقایسه بین گروهی و اختلاف معنادار بین گروه ها از تحلیل واریانس یک طرفه با سطح آماری (05/0˂P) استفاده گردید.

    یافته ها

    پس از یک دوره تمرین استقامتی یافته ها نشان داد که میزان بیان ژن VEGF-B و TAS در گروه دیابت تمرین نسبت به دیابت کنترل افزایش معنادار داشته است (001/0P=)، اما برای میزان بیان ژن VEGF-B و TAS بین دو گروه دیابت تمرین و سالم کنترل به ترتیب عدم تفاوت معنادار (364/0P=) و تفاوت معناداری (033/0P=) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین استقامتی دارای اثر مثبت بر میزان بیان ژن VEGF-B و سطح TAS بافت قلب موش های دیابتی است و می تواند باعث بهبود قلب دیابتی شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، VEGF-B، TAS، قلب، دیابت
  • مهدی پویافر*، رویا عسکری، سید علیرضا حسینی کاخک، محسن دماوندی، علی مالکی صفحات 89-107
    سابقه و هدف

    تمرینات ویبریشن کل بدن (WBV) به عنوان یک جایگزین کارآمد برای بهبود عملکرد جسمانی در سالمندان به نظر می رسد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرینات ویبریشن کل بدن و طناب زنی با دو شدت مختلف بر شاخص های الکترو مایوگرافی عضلات مردان سالمند بود.

    مواد و روش ها

    36 مرد سالمند (با میانگین سنی 16/4±83/65 سال؛ قد 90/3±26/169سانتیمتر؛ وزن 62/4±04/77 کیلوگرم؛ شاخص توده بدن 69/0±86/26کیلوگرم بر مترمربع) به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه: شدت زیاد (12=N)، شدت کم (12=N) و کنترل (10=N) تقسیم شدند. تمرینات ویبریشن در دو گروه شدت زیاد و کم به ترتیب با فرکانس 40 و 25 هرتز و دامنه 3 میلی متر بود . در تمرین طناب زنی شدت بر اساس مقیاس بورگ در سطح 14و 13 با 35-30 پرش در دقیقه برای هر دو گروه اعمال شد . شاخص های الکترو مایوگرافی عضلات شامل هم فعال سازی نسبت عضلات آگونیست به آنتاگونیست در اندام تحتانی و فوقانی، دامنه عضله و فرکانس میانگین توان عضلات در اندام تحتانی و فوقانی در پیش آزمون و پایان هشت هفته ثبت شد. از روش آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها و از نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها

    شاخص های الکترومایوگرافی در گروه های تمرینی با شدت زیاد و شدت کم در مقایسه با گروه کنترل بهبود معنی داری نشان داد (05-/0p <). اما بین دو گروه تمرینی در هیچ کدام از شاخص های الکترومایوگرافی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0p>).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد هردو شدت برنامه ترکیبی ویبریشن - طناب زنی سبب بهبود کارکرد فعالیت الکتریکی عضلانی در اندام های فوقانی و تحتانی مردان سالمند شده است. اما میانگین این بهبود در شدت بالا، بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، شدت، الکترومایوگرافی، سالمندی
  • حبیب عبدی، لطفعلی بلبلی، رقیه افرونده*، معرفت سیاه کوهیان صفحات 109-120
    اهداف

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید بر فعالیت سیستم عصبی اتونوم قلبی و عملکرد ریوی مردان کم تحرک بود.

    روش مطالعه

    20 نفر از دبیران مرد کم تحرک شهر اردبیل به صورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در برنامه تمرین تناوبی شدید به مدت شش هفته، هر هفته سه جلسه (10 فعالیت 90 ثانیه ای با 60 ثانیه استراحت بین فعالیت ها) شرکت کردند. شاخص های تغییر پذیری ضربان قلب و عملکرد ریوی قبل و بعد از شش هفته تمرین در هر دو گروه اندازه گیری شد.

    یافته ها

    شاخص های SDNN، RMSSD، HF و LF و شاخص های عملکرد ریوی FEV1 ، FVC و FEV1/FVC در گروه تجربی بعد از شش هفته تمرین تناوبی شدید افزایش معنی دار داشت (05/0>P). همچنین نتایج تحلیل کوواریانس برای این شاخص ها بجز RMSSD تفاوت معنی داری بین پس آزمون دو گروه تجربی و کنترل نشان داد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که شش هفته تمرین تناوبی شدید منجر به بهبودی عملکرد دستگاه عصبی اتونوم قلبی و عملکرد ریوی در مردان کم تحرک می شود.

    کلیدواژگان: عملکرد سیستم اتونوم قلبی، عملکرد ریوی، تمرین تناوبی شدید، مردان تحرک
  • الهام اکبرزاده، حمید محبی*، افشین شفقی صفحات 121-140
    هدف

    با توجه به اهمیت کاهش استروژن در دوران یایسگی و ارتباط آن با کبدچرب غیرالکلی، همچنین تاثیر فعالیت ورزشی و تنظیم کالری دریافتی بر بهبود عوامل خطر ساز این بیماری، در این پژوهش اثر تمرین هوازی و محدودیت کالری بر نیمرخ لیپیدی، استیاتوز کبدی و تغییرات هورمونی در زنان یایسه ی مبتلا به NAFLD، بررسی شد.

    روش شناسی

    24 زن مبتلا به کبد چرب غیر الکلی نوع یک و غیرورزشکار با میانگین سن 2/77±53/00 سال و شاخص توده ی بدن 1/38±64/ 29کیلوگرم بر مترمربع در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به 3 گروه تمرین هوازی (EX: n=8)، محدودیت کالری (CR: n=8) و ترکیبی (EX+CR: n=8) تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری، %25 از انرژی مورد نیاز روزانه ی هر آزمودنی به مدت 12 هفته کاسته شد. در گروه تمرین هوازی، %25 افزایش هزینه ی انرژی از طریق فعالیت ورزشی هوازی در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    پس از 12 هفته میزان سطوح استروژن پلاسمایی و انسولین سرم در گروه های محدودیت کالری (%7/91-، %19/23-) و ترکیبی (%7/03-،%25/65-) نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری داشتند (0.05>P). تنها در گروه ترکیبی میزان سطوح کلسترول (%7/94-) و تری گلیسرید (%9/58-) نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری نشان داد (0.05>P). در میزان HDL در هیچ یک از گروه ها پس از 12 هفته تغییر معناداری ایجاد نشد. در هر سه گروه تمرین هوازی، محدودیت کالری و ترکیبی نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری در میزان سطوح (%2/27-، %1/54-، %2/41-)LDL، گلوکز ناشتا (%1/99-، %5/65-، %6/99-)، شاخص مقاومت به انسولین (%11/32-، %23/38-، %30/96-)، و استیاتوز کبدی (%14/50-، %6/22-، %5/90-)، مشاهده شد (0.05>P). بحث و

    نتیجه گیری

    در مجموع ،تمرین هوازی همراه با محدودیت کالری می تواند به تغییرات موثرتری در بهبود ترکیب بدن، نیمرخ لیپیدی و کنترل متابولیکی منجر شود و تمرینات هوازی در حفظ سطح استروژن و بهبود استیاتوز کبدی موثرتر است. لذا، توصیه می شود از ترکیب تمرینات هوازی در کنار محدودیت کالری در روند درمان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، محدودیت کالری، مقاومت انسولینی، کبد چرب غیر الکلی، زنان یائسه
  • بهمن ابراهیمی ترکمانی*، معرفت سیاه کوهیان، علی خازنی، سجاد انوشیروانی، لطفعلی بلبلی، فاطمه اسدی صفحات 141-148
     زمینه و هدف

    قدرت و حداکثر سرعت عوامل تعیین کننده ای در نتایج ورزشکاران در طول مسابقات هستند. از طرفی ارتباط قدرت عضلانی با برخی از ژن ها ثابت شده است. لذا هدف از نگارش مقاله حاضر گزارش واریانت های جدید در برخی از ژن های مرتبط با قدرت در یکی از قهرمانان وزنه برداری جهان با استفاده از روش توالی یابی کل اگزوم بود.

    گزارش مورد

    پس از اخذ رضایت نامه کتبی از یکی از ورزشکاران عضو تیم ملی وزنه برداری مردان، 5 سی سی خون دریافت شد و سپس DNA از خون استخراج گردید، نمونه DNA با استفاده از روش توالی یابی کل اگزوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج توالی یابی کل اگزوم جهش های missense (66327673G>A و (66328095T>C را در ژن ACTN3، جهش (48272895A>G) در ژن VDR و جهش های 115805056G>C)و 115804036AgA>G) را در ژن ADRB1 نشان داد.

    نتیجه گیری

    تجزیه و تحلیل توالی یابی کل اگزوم وزنه بردار حرفه ای جهش های missense را در ژن ژن های مرتبط با قدرت/ توان عضلانی نشان داد. با این حال تحقیقات جدید با حجم نمونه بیشتر جهت بررسی ارتباط این واریانت ها با عملکرد ورزشکاران نخبه مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: ورزش، وزنه بردار، قدرت، ACTN3، VDR
  • توران سلیمانی*، رضا نوری، عباسعلی گائینی صفحات 149-160
    مقدمه

    سرطان پستان، یکی از دلایل رایج مرگ و میر و شایع در زنان است. آنژیوژنز نقش مهمی در توسعه و متاستاز تومور دارد. اثر تمرین های ورزشی بر مهار یا کاهش فرایند آنژیوژنز در بافت تومور روشن نیست. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی آثارکمک درمانی تمرین تناوبی خیلی شدید بر بیان عوامل آنژیوژنزی P53 (Tumor suppressor protein) و SRF (Serum response factor) بافت تومور سرطان پستان در موش های ماده بود.

    روش

    16 سر موش بالبc (سن 4 تا 5 هفته ای و با میانگین وزن 2 ±20 گرم) تصادفی به دو گروه تومور-استراحت Rest-Tumor) ((کنترل) و تمرین تناوبی خیلی شدید- تومور HIIT-Tumor) یاHigh Intensive Intermittent Training - Tumor (تقسیم شدند. بعد از سازگار شدن با محیط، سلول های سرطانی نوع آدنوکارسینومای موشی، به موش ها تزریق شد. بعد از دو هفته، گروه تمرین تناوبی به مدت یک هفته با نوارگردان آشنا شدند . پس، گروه HIIT- Tumor به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته، هر جلسه به مدت 60 دقیقه و با تناوب 2 دقیقه دویدن روی نوار گردان و 2 دقیقه استراحت، پروتکل تمرینی خود را انجام دادند. 48 ساعت بعد، موش ها بی هوش و قربانی شدند. سپس، بافت تومور جدا و در دمای 70- درجه سلسیوس نگهداری شد. مراحل استخراج RNA (Ribonucleic acid) بر اساس پروتکل ترایزول ساخت شرکت Invitrogen و ساختن cDNA (Complementary deoxyribonucleic acid) طبق دستورالعمل کیت سنتز cDNA انجام شد. مراحل Real Time-PCR بر اساس دستورالعمل SABER-Green انجام و داده ها جمع آوری گردید.

    یافته ها

    داده های پژوهش نشان داد، تمرین HIIT موجب کاهش 27/5 برابری SRF و افزایش 97/5 برابری P53 در گروه "تمرین تناوبی خیلی شدید- تومور" نسبت به گروه "تومور- استراحت" شد(p <0.01).

    نتیجه گیری

    تمرین HIIT از راه کاهش SRF و افزایش P53 باعث سرکوب تومور و مانع از پیشرفت سرطان می شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، آنژیوژنز، تمرین تناوبی خیلی شدید، P53، SRF
  • زهرا کوهپایه، سیروس فارسی*، سید علی حسینی، ایمان فتحی صفحات 161-171

    ورزش و فعالیت های فیزیکی نه تنها باعث بهبود سلامت میشود بلکه میتواند عامل پیشگیری از بسیاری بیماری ها باشد. تمرینات ورزشی منظم میتواند به نوعی بیان ژن را تعدیل کند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی شدید همراه با مصرف کروسین بر سطوح AP-1 و NF-kb در موش های صحرایی چاق ویستار بود. پژوهش حاضر از نوع تجربی بوده است که به صورت گروه آزمایش و کنترل انجام گرفته است. در این پژوهش 42 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگودوالی استفاده شد. موش های بالای 310 گرم موش چاق به حساب آمدند. به منظور تهیه ی کروسین، ابتدا پودر آماده شده ی کروسین خریداری شد و سپس هر روز، میزان 495 میلی گرم کروسین، با 18 میلی لیتر، سرم فیزیولوژی ترکیب شد و روزانه به میزان معین با سرنگ انسولین، به صورت درون صفاقی به موش های صحرایی تزریق می شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد هشت هفته مصرف کروسین اثر معنی داری بر کاهش سطوح بیان ژنی Nfkb و AP-1 موش دارد. همچنین نتایج نشان داد هشت هفته تمرینات استقامتی اثر معنی داری بر کاهش بیان AP-1 دارد ، با این وجود اثر تمرینات تناوبی شدید بیشتر از تداومی کم شدت بود. تمرینات استقامتی اثری بر کاهش Nfkb بافت قلب نداشت. هشت هفته تمرینات استقامتی و مصرف کروسین باعث کاهش سطوح بیان ژنی AP-1 شد ولی تعامل تمرین استقامتی و مصرف کروسین در کاهش سطوح بیان ژنی Nfkb در بافت قلب موش های صحرایی چاق معنی دار نبود.هشت هفته تمرینات استقامتی و مصرف کروسین باعث کاهش سطوح بیان ژنی AP-1 شد. تعامل تمرین استقامتی و مصرف کروسین در کاهش سطوح بیان ژنی Nfkb در بافت قلب موش های صحرایی چاق معنی دار نبود. 

    کلیدواژگان: موش، تمرین تناوبی، کروسین، Nfkb، AP-1
  • اعظم درویشی، رحیم میرنصوری*، مسعود رحمتی، احسان امیری صفحات 173-189
    اهداف

    شواهد رو به رشدی نشان می دهد که شستشوی دهان با محلول کربوهیدرات می توانند عملکرد استقامتی را بهبود بخشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر شستشوی دهان با محلول کربوهیدرات بر زمان رسیدن به واماندگی و فعالیت الکتریکی عضلات زنان ورزشکار طی فعالیت دوچرخه سواری زیربیشینه بود.

    روش مطالعه

    ده زن فعال در 3 جلسه مجزا در آزمایشگاه حضور پیدا کردند. در جلسه اول، توان خروجی بیشینه اندازه گیری شد و در جلسات دوم و سوم، هر آزمودنی یک وهله فعالیت دوچرخه سواری با شدت 65 درصد توان خروجی بیشینه تا واماندگی را در شرایط استفاده از محلول کربوهیدرات یا دارونما به انجام رساند. قبل و بلافاصله بعد از انجام پروتکل تمرینی، لاکتات و گلوکز خون اندازه-گیری شد. همچنین در حین انجام پروتکل، ضربان قلب، RPE و فعالیت الکتریکی عضله پهن خارجی و راست رانی ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که زمان رسیدن به واماندگی در شرایط استفاده از محلول کربوهیدرات به شکل معنی داری نسبت به شرایط دارونما افزایش یافت (p=0.007). همچنین، میزان فعالیت الکتریکی عضله پهن خارجی در شرایط استفاده از محلول کربوهیدرات به شکل معنی داری بیشتر از شرایط دارونما بود (P=0.0001)، در حالیکه در متغیرهای فعالیت الکتریکی عضله راست رانی، گلوکز و لاکتات خون، RPE و ضربان قلب بین دو شرایط تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p˃0.05).

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان داد که شستشوی دهان با محلول کربوهیدرات می تواند به عنوان یک استراتژی در بهبود عملکرد استقامتی زنان ورزشکار در نظر گرفته شود. همچنین، به نظر می رسد بهبود مشاهده شده ناشی از مکانیسم های عصبی بوده و به مسیرهای متابولیکی کربوهیدرات ارتباط ندارد.

    کلیدواژگان: شستشوی دهان با کربوهیدرات، فعالیت الکتریکی عضله، زمان رسیدن به واماندگی، زنان ورزشکار، دوچرخه سواری زیر بیشینه
  • محمد قاسمی، ولی الله دبیدی روشن*، ابوالفضل اکبری صفحات 191-207
    اهداف

    هدف از این مطالعه بررسی ریکاوری قلبی عروقی متعاقب دویدن روی نوارگردان با شدت های مختلف همراه با ماسک های N95 و جراحی در مردان میانسال است.

    روش مطالعه

    72 مرد سالم به طور تصادفی به شش گروه 1. جراحی + زیربیشینه، 2. N95 + زیربیشینه، 3. جراحی + بیشینه، 4. N95 + بیشینه، 5. زیر بیشینه بدون ماسک، 6. بیشینه بدون ماسک تقسیم شدند. پروتکل ورزش زیربیشینه و بیشینه به ترتیب شامل دویدن با سرعت 34/1 متر بر ثانیه با درجه 5٪ به مدت 20 دقیقه روی تردمیل و تست بروس اصلاح شده بود. فاکتورهای همودینامیکی در قبل، بلافاصله ، 1، 3 و 5 دقیقه پس از فعالیت اندازه گیری شد. از آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    تغییرات فاکتورهای ضربان قلب، فشار سیستولی و اکسیژن مصرفی میوکارد در دوره ریکاوری بعد از فعالیت در گروه های با فعالیت یکسان(بیشینه یا زیربیشینه) با شرایط استفاده از ماسک یا بدون ماسک معنادار نبود. ضربان قلب در N95MAX در مقابل SURMAX در 1 دقیقه بعد از فعالیت بیشینه به طور معناداری بیشتر بود. مقادیر HR ، SBP و DP بلافاصله پس از فعالیت وینگیت در طی 1 و 2 دقیقه از دروه ریکاوری پس از فعالیت، به طور قابل توجهی پایین تر بودند .

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که استفاده از ماسک صورت همراه با فعالیت در افراد سالم می تواند در طی بیماری همه گیر COVID-19 مورد استفاده قرار گیرد، بدون اینکه اثرات منفی بر عملکرد ریکاوری قلبی بعد از فعالیت داشته باشد.

    کلیدواژگان: ریکاوری قلبی عروقی، کووید 19، ماسک، مردان میانسال
|
  • Maryam Azimpour, Mohammad Fathi *, Omid Dezfoulian Pages 15-34
    Background and Purpose

    The aim of this study was to investigate the protective role of Royal Jelly as an antioxidant on behavioral disorders of depression and anxiety caused by trimethyltytin toxin and the level of superoxide dismutase and glutathione peroxidase enzymes in Alzheimer's rats treated with trimethyltin after eight weeks of forced swimming exercise.

    Methodology

    The present study was performed experimentally with 48 male rats; 40 of them were induced by Alzheimer's TMT. The rats were randomly divided into six groups: Healthy control, Alzheimer's control, Alzheimer- forced exercise, Alzheimer- sham, Alzheimer- forced exercise- royal jelly and Alzheimer's-Royal Jelly were divided. Forced Swimming Test (FST) for depression assessment and Elevated Plus-Maze (EPM) for anxiety assessment were used. The expression of SOD and GPX genes were evaluated by Real Time PCR technique. The 2-ΔΔCT formula was used to quantify the expression values of the target genes. Due to the abnormal distribution of some data, the non-parametric statistical method of Kruskal–Wallis was used by SPSS version 20.

    Results

    Significant differences in groups with dependent variables (p <0.05) showed that swimming training with Royal Jelly reduced depression and anxiety, and swimming training did not have a significant effect on SOD and GPX. But taking Royal Jelly alone increased the SOD and GPX index.

    Conclusion

    Trimethylthine administration induced depressive and anxiety-like behaviors in rats. This volume of forced swimming training protocol for Alzheimer's rats does not seem to have a positive effect on antioxidant parameters. However, the positive effect of royal jelly consumption on increasing SOD, GPX was observed, and the use of royal jelly with antioxidant properties and the combination of forced exercise with the use of royal jelly supplement has the ability to modulate mood in the current model, and can be used as a useful method.

    Keywords: Trimethyltin, Royal Jelly, depression, Anxiety, Antioxidant capacity, Alzheimer
  • Lotfali Bolboli *, Asgar Iranpour Pages 35-59
    Background and Purpose

    Without considering the circadian rhythm of heart rate, previous studies found controversial and incomparable responses of heart rate variability to aerobic exercises. The present study intended to investigate the effect of different aerobic exercise courses with the same volume, which were performed daily or twice-daily at different times of the day, on the autonomic cardiac nervous systems of young, non-athlete men.

    Methodology

    48 young, non-athlete men were randomly divided into 4 groups, each group included 12 participants. The first group performed a 60-minute session of aerobic exercise in the morning, while the second one had the same course in the afternoon. Also, the third group had two sessions of aerobic exercise with a 30-minute duration in the morning and afternoon. The fourth one was the control group, having no intervention. The exercise courses were performed daily for 3 consecutive weeks, with the intensity of 60% of the maximum heart rate. The heart rate variability parameters, including the SDNN, rMSSD, LF, HF, LF/HF, SD1, SD2, and SD2/SD1, were assessed using a Holter monitor. The multivariate analysis of variance and the Bonferroni post hoc test were used for data analysis.

    Results

    Aerobic exercises had significant effects on all the heart rate variability parameters (p = 0.01). The daily morning course could increase the SDNN, rMSSD, SD1, and SD2 while decreasing the LF. The daily afternoon course led to an increased HF and decreased LF/HF. Also, the twice-daily course led to a more prominent decreasing effect on the SD2/SD1 compared to the other exercise groups (p = 0.01).

    Conclusion

    It was highly probable that the daily morning exercise course had better effects on the cardiac autonomic system function.
    .

    Keywords: Aerobic Exercise, cardiac autonomic system, heart rate variability
  • Samira Azhideh, Sara Hasanzadeh Sartiuki, Vahid Valipour- Dehnou *, Mahdieh Molanouri -Shamsi, Daniel Gahreman Pages 61-71
    Background and Purpose

    Open and closed-skill exercises have different effects on cognition and memory in humans. The purpose of the present study was to investigate the effect of a resistance training session and a wrestling training session on serum levels of Cathepsin B, Irisin, BDNF and Doublecortin in female wrestlers.

    Methodology

    In this quasi-experimental study, 11 female wrestlers (age: 21.18±2.89 years, weight: 62.18±8.41 kg, height: 167.00±3.97 cm) voluntarily participated. The wrestling training and resistance training sessions each lasted for 1 hour. There was a week between two training sessions. Blood samples were taken 5 min before and after both exercise sessions. ELISA kits were used to measure serum levels of Cathepsin B, Irisin, BDNF and Doublecortin. Data were analyzed using paired samples t-test and ANCOVA and level of significant was set at p<0.05.

    Results

    The results showed that serum concentrations of BDNF, DCX and Cathepsin B increased significantly after both training sessions (p<0.05). Also, the results of covariance test showed that serum levels of BDNF and DCX after wrestling training session increased significantly more than resistance training session (p<0.05) and serum Cathepsin B level significantly increased after resistance training session more than the wrestling training session (p<0.05). Also, after both training sessions, serum levels of Irisin did not change significantly.

    Conclusion

    It seems that open and closed-skill exercises have different effects on serum levels of factors related to cognitive function, learning and memory. Therefore, it is recommended to use open-skill exercise along with resistance training to improve these functions.

    Keywords: Myokine, Neurotrophin, Resistance Training, wrestling
  • Hojatollah Shahavand, Sedigheh Hosseinpour Delavar *, Naser Behpoor, Hassan Safikhani, Masumeh Azizi Pages 73-87
    Background & Purpose

    Diabetes causes cardiovascular disorders and causes coronary artery disease or systemic hypertension. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the effect of aerobic exercise on vascular endothelial growth factor-B (VEGF-B) gene expression and total antioxidant status (TAS) of cardiac tissue in diabetic male rats.

    Methodology

    This experimental study was performed on 30 adult male Wistar rats and divided into 3 groups of Diabetic training, Diabetic control and healthy control (n = 10). Diabetic rats were diabetic by intraperitoneal injection of streptozotocin. The exercise program consisted of 6 weeks of treadmill training. After 24 hours of the last training session to examine the effect of exercise, cardiac tissue samples were extracted to measure VEGF-B gene expression and TAS. One-way ANOVA with statistical level (P˂0.05) was used to compare between groups and significant differences between groups.

    Results

    Results showed after a period of endurance training there was a significant increase in VEGF-B gene expression and total antioxidant status in the exercise-treated diabetic group compared to control diabetes (P = 0.001). However, no significant difference (P = 0.364) and significant difference (P = 0.033) were observed for VEGF-B gene expression level and antioxidant status between diabetic training and healthy control diabetic groups, respectively.

    Conclusion

    It seems that endurance training has a positive effect on VEGF-B and TAS of diabetic heart rats and can improve diabetic heart.

    Keywords: Aerobic Exercise, VEGF-B, TAS, heart, Diabetes
  • Mahdi Pouyafar *, Roya Askari, Seyed Alireza Hosseinai Kakhk, Mohsen Damavand, Ali Maleki Pages 89-107
    Background and Purpose

    Whole body vibration (WBV) exercises appear to be an effective alternative to improving physical function in the elderly. The aim of this study was to compare the effect of eight weeks of whole body vibration exercises and rope skipping training with two different intensities on electromyography indices of elderly men.

    Methodology

    36 elderly men (mean age 65.8 ± 4.2 years; height 169.3 ±3.9 cm; mass 77.1 ± 4.6 kg; body mass index 26.9±0.7 kg.m2) were selected by purposive and available sampling method and randomly divided into three groups of high intensity (N=12), low intensity (N =12), and control (N =10). Vibration exercises were performed with a frequency of 40 Hz and 25 Hz, with a range of 3 mm . In rope training, intensity was applied with 30-35 jumps per minute for both groups. Electromyographic indices of biceps brachii, triceps brachii, rectus femoris and biceps femoris muscles including activation of the ratio of agonist and antagonist muscles, muscle amplitude, and average muscle power frequency were calculated in the pre-test and at the end of eight weeks.

    Results

    The electromyographic indices in the high intensity and low intensity training groups showed a significant improvement compared to the control group (p≤0.05). There was no significant difference between the two training groups in any of the variables (p>0.05).

    Conclusion

    The both the intensity of the combined vibration-rope programs have improved the function of electrical muscle activity in the upper and lower limbs of older men.

    Keywords: Combined Exercise, Intensity, Electromyography, aging
  • Habib Abdi, Lotfali BOLBOLI, Roghayyeh Afroundeh *, Marefat Siahkouhian Pages 109-120
    Objectives

    The aim of the present study was to investigate the effect of six weeks intense interval training on cardiac autonomic nervous system activity and pulmonary function.

    Methods

    20 sedentary males in Ardabil participated voluntarily in the present study and were divided into experimental and control groups. The experimental group participated in an intense interval training program for six weeks, 3 sessions per week (90-second activities with 60 seconds rest between activities). Heart rate variability and pulmonary function indices were measured before and after six weeks of exercise in both groups.

    Results

    SDNN, RMSSD, HF and LF indices and FEV1, FVC and FEV1/FVC pulmonary function indices increased significantly after six weeks of intense interval training in the experimental group (P <0.05). Also, the results of analysis of covariance for these indicators except than RMSSD showed a significant difference between the post-test of the experimental and control groups (P <0.05).

    Conclusion

    The results of the present study indicate that six weeks intense interval training leads to improved cardiac autonomic nervous system function and pulmonary function in sedentary males.

    Keywords: cardiac autonomic nervous system function, pulmonary function, intense interval training, sedentary males
  • Elham Akbarzadeh, Afshin Shafaghi Pages 121-140
    Aim

    Due to the importance of estrogen reduction during menopause and its relationship with NAFLD as well as the effect of exercise and calorie restriction on improving the risk factors for this disease, in this study the effect of aerobic training and calorie restriction on liver steatosis and hormonal changes in Postmenopausal Women with NAFLD was evaluated.

    Material and Methods

    24 non-athlete women with type 1 non-alcoholic fatty liver (aged 53.00±2.77 years, BMI 29.64±1.38 Kg/m2) participated in this study. The Subjects were divided into 3 groups: aerobic training (EX: n=8), calorie restriction (CR: n=8) and combination (EX+CR: n=8). In the calorie restriction group, 25% of each subject’s daily energy requirement was reduced for 12 weeks. In the aerobic training group, 25% increase in energy expenditure through aerobic exercise was considered.

    Results

    plasma estrogen and serum insulin levels in the calorie restriction group(-7.91%, -19.23%) and combined(-7.03%, -25.65%)decreased significantly(p < 0.05). Only in the combined group, the levels of cholesterol(-7.94%)and triglycerides(-9.58 %)showed a significant decrease(p < 0.05). There was no significant change in HDL levels in any of the groups after 12 weeks. all three groups significantly reduced the LDL levels(-2.41%, -1.54%, -2.27%),fasting glucose(-1.99%, -5.65,-6.99%),insulin resistance(-11.32%, -23.38%, -30.96%),and hepatic steatosis(-14.50%, -6.22% , -5.90%)(p <0.05).

    Conclusion

    aerobic exercise combined with calorie restriction can lead to more effective changes in improving lipid profile, and metabolic control, and aerobic exercise is more effective in maintaining estrogen and improving hepatic steatosis. Therefore it is recommended to use a combination of aerobic exercise along with calorie restriction in the treatment process.

    Keywords: Aerobic training, Calorie Restriction, Insulin Resistance, NAFLD, Postmenopausal Women
  • Marefat Siyahkohyan, Ali Khazani, Sajjad Anoshirvani, Lotfali Bolboli, Fatemeh Asadi Pages 141-148
    Background

    Muscle strength and maximal speed are factors determining athlete’s results during competition. The association between ACTN3, VDR and ADRB1 genes with muscle strength has been reported. The aim of this case report was to report new variants in power-related genes in an elite weightlifter using whole exome sequencing.

    Case Presentation

    After obtaining a written testimonial participated in this study from a 32-year-old man, who is a member of the Iranian national weightlifting team, 5 cc of blood was taken and then DNA was extracted. DNA samples were analyzed using the whole exome sequencing method. Whole exome sequencing analysis revealed missense mutations (66327673G>A and 66328095T>C) in ACTN3, (48272895A>G) in VDR and (115805056G>C and 115804036A>G) in ADRB1genes.

    Conclusion

    Whole exome sequencing analysis of the elite weightlifter revealed new missense mutations in muscle power/strength related gens. However new researches with a larger sample size are required to examine the relationship between these variants and elite athletes’ performance.

    Keywords: Exercise, Weightlifter, Strength, ACTN3, VDR
  • Tooran Soleimani *, Reza Nuri, Abbasali Gaeini Pages 149-160
    Background

    Breast cancer is the major cause of mortality for women and is wide spread among them. Angiogenesis plays an important role in tumor progression and metastasis. The effect of exercise training on the inhibition or reduction of angiogenesis in tumor tissue is not clear. Therefore, the aim of present study was to investigate the adjuvant therapy effects of High Intensive Intermittent Training on the expression of angiogenesis factors P53 and SRF in breast cancer tumor tissue.

    Method

    Sixteen Bulb/c mouses were obtained and randomly divided into two groups of control and High Intensive Intermittent Training- Tumor .After daptation to the environment, murine Adenocarcinoma-type cancer cells were injected into all micses. Two weeks after injection, HIIT group mouses were exposed to treadmill for one week.Then HIIT-Tumor group performed their training protocol in six weeks long, three sessions per week and each session lasting for 60 minutes. Rats were anesthetized and sacrificed 48 hours after completion of the protocol. Tumor tissues were isolated and stored at -70˚C. The RNA extraction steps were performed according to the TRIzol protocol made by Invitrogen Company and cDNA was made according to cDNA synthesis kit instruction. Real Time - PCR steps were performed according to Saber-Green instructions and data were collected.

    Results

    The study data showed that, HIIT decreased SRF by 5.27-fold and caused a 5.97_fold increase in P53, compared to the control group (P ≤ 0.01).

    Conclusion

    HIIT exercise suppresses tumor growth and inhibits cancer progression by reducing SRF and increasing P53.

    Keywords: Breast cancer, Angiogenesis, SRF, P53, HIIT
  • Zahra Kouhpayeh, موسی Farsi *, Ali Hoseini, Iman Fathi Pages 161-171

    the aim of the present study was to evaluate the effect of intense continuous and intermittent exercise with crocin on AP-1 and NF-kb levels in obese Wistar rats. The present study was an experimental study that was conducted as an experimental and control group. In this study, 42 male Spragodwali rats were used. Mice over 310 g were considered obese mice. In order to prepare crocin, first the prepared crocin powder was purchased and then every day, 495 mg of crocin was combined with 18 ml of physiological serum and daily in a certain amount with insulin syringe, intraperitoneally to mice. Field was injected.The results of the present study showed that eight weeks of crocin use had a significant effect on reducing Nfkb and AP-1 gene expression levels in mice. The results also showed that eight weeks of endurance training had a significant effect on reducing AP-1 expression, however, the effect of intense intermittent training was greater than that of low-intensity continuation. Endurance training had no effect on reducing Nfkb in heart tissue. Eight weeks of endurance training and crocin consumption decreased AP-1 gene expression levels, but the interaction between endurance training and crocin consumption in reducing Nfkb gene expression levels in the heart tissue of obese rats was not significant. Eight weeks of endurance training and crocin use reduced AP-1 gene expression levels. The interaction of endurance training and crocin consumption in reducing Nfkb gene expression levels in the heart tissue of obese rats was not significant.

    Keywords: Mice, Periodic Exercise, Crocin, Nfkb, AP-1
  • Azam Darvishi, Rahim Mirnasuri *, Masoud Rahmati, Ehsan Amiri Pages 173-189
    Objectives

    A growing body of evidence suggests that carbohydrate mouth rinse (CMR) can enhance endurance performance. This study aimed to investigate the effect of CMR on time to exhaustion and muscle electromyographic activity of female athletes during one bout of sub-maximal cycling task.

    Methods

    Ten active females visited the laboratory on 3 different occasions. In the first visit, peak power output was measured and within the second and third visit, each subject completed one bout of cycling task at 65% of peak power output until exhaustion under either CMR or placebo condition. Blood lactate and glucose were measured before and immediately after the termination of the task. During the task, heart rate, RPE, and electrical activity of the right Vastus lateralis (VL) and Rectus femoris (RF) muscles were recorded within the specified time.

    Results

    The results showed a significant improvement in time to exhaustion under CMR compared to the placebo condition (p=0.007). The electrical activity of the VL muscle was significantly higher under CMR compared to the placebo condition (p=0.0001). On the other hand, no significant difference was seen in the electrical activity of the Rectus Femoris muscle, blood glucose, lactate, RPE, and heart rate between the two conditions (p˃0.05).

    Conclusion

    In conclusion, these results indicated that CMR could be seen as a strategy to boost endurance performance in female athletes. Besides, it seems that such an effect is mediated by CNS-related mechanisms rather than those related to carbohydrate metabolic pathways.

    Keywords: Carbohydrate Mouth Rinse, Muscle Electromyography, Time to Exhaustion, Female Athletes, Sub-maximal Cycling
  • Mohammad Ghasemi, Abolfazl Akbari Pages 191-207
    Objectives

    The aim of this study was to evaluate cardiovascular recovery after running on a treadmill with different intensities with N95 and surgery masks in middle-aged men.

    Methods

    72 healthy men were randomly divided into six groups: 1. Surgery + submaximal, 2. N95 + submaximal, 3. Surgery + maximal, 4. N95 + maximal, 5. Sub maximal without mask, 6. Maximal without mask. The sub-maximal and maximal exercise protocols included running at a speed of 1.34 m / s with 5% for 20 minutes on a treadmill and a modified Bruce test, respectively.

    Results

    Hemodynamic factors were measured before, immediately, 1, 3 and 5 minutes after exercise. Analysis of variance in repeated measures was used to analyze the data. Changes in heart rate, systolic pressure, and myocardial oxygen consumption during the recovery period after exercise were not significant in groups with the same activity (maximal or submaximal) with or without masking conditions. Heart rate was significantly higher in N95MAX vs. SURMAX at 1 min after maximal exercise. HR, SBP, and DP were significantly lower immediately after anaerobic exercise within 1 and 2 min of the post recovery period.

    Conclusion

    Our results showed that facial masks with exercise in healthy individuals can be used during COVID-19 pandemic disease, without having negative effects on postoperative cardiac recovery performance.

    Keywords: cardiovascular Recovery, Covid -19, Mask, middle-aged men